El president, Quim Torra, ha convocat una reunió extraordinària del Govern després que la JEC ha acordat la seva inhabilitació, i en acabar ha pronunciat una declaració institucional en què ha anunciat que havia demanat al president del Parlament, Roger Torrent, la convocatòria "urgent i extraordinària" per demà, dissabte, del ple de la Cambra. "Cal que el ple de la Cambra es pronunciï clarament per rebutjar aquesta resolució de la Junta Electoral que vulnera la llei. Ho he dit moltes vegades i ho torno a repetir: tan sols em pot inhabilitar el Parlament", ha subratllat.

 

"Mentre el Parlament de Catalunya no digui el contrari, continuaré essent diputat i president de Catalunya i exercint les funcions del meu càrrec. Sóc diputat del Parlament i president de Catalunya", ha assegurat.

Tan bon punt ha acabat la compareixença, que s'ha fet a la sala Torres Garcia, el president del Parlament ha anunciat que havia parlat amb tots els presidents dels grups parlamentaris per anunciar-los la convocatòria per demà a les 17 hores del ple de la Cambra.

El president de la Generalitat ha denunciat que "és la segona vegada que s'intenta destituir un president de Catalunya des d'un despatx de Madrid" en el que ha descrit com un "155 sense ni tan sols passar pel Senat". "Una vegada més es vol alterar la voluntat política dels catalans per vies irregulars absolutament antidemocràtiques", ha denunciat.

Davant d'aquesta situació, ha cridat a reforçar les institucions i ha advertit que només la Cambra que representa els catalans pot decidir qui és el president i qui deixar de ser-ho.

"Ja els anuncio que presentaré tots els recursos possibles contra aquesta decisió autoritària i completament irregular", ha assegurat per destacar tot seguit la divisió que s'ha produït a la JEC per adoptar aquesta decisió.

El president s'ha referit també durant la seva compareixença a la inhabilitació del del vicepresident Oriol Junqueras com a eurodiputat, que també ha acordat avui la JEC i ha titllat aquesta decisió d'"atac gravíssim".

 

Seguirà ampliació