El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insinuat que no es presentarà al judici per desobediència al TSJC per no haver retirat els llaços grocs del balcó de la Generalitat durant el període electoral del 28-A, si coincideix amb el debat de política general. 

En una entrevista a El Punt Avui TV, ha afirmat que no anar-hi seria "plantar-se davant d’un Estat autoritari i repressiu". 

Concretament, Torra ha parlat de confrontació democràtica davant d'un Estat que utilitza tots els seus poders. "Per això estem confrontats, ho estem democràticament, de manera no violenta, utilitzant les armes de la desobediència civil", ha recordat.

“Quan parlem de confrontació democràtica parlem de plantar-nos davant un estat autoritari i repressiu", ha indicat. "Per això estem confrontats democràticament i de manera no violenta. Sobre si aniré al debat de Política General i no aniré al judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya em sembla que ja ho he contestat", ha afirmat. 

El president de la Generalitat ha lamentat un cop més la "imparcialitat" del procediment judicial derivat dels llaços grocs durant la campanya electoral del 28-A i ha pronosticat que la decisió de la seva inhabilitació està presa. "És impossible que amb un tribunal imparcial, just i rigorós això passés. Però està jutjant la justícia espanyola, tots sabem el que persegueix", ha lamentat.

Quim Torra està citat el 25 de setembre als tribunals, que és quan se celebrarà el plenari, previst amb antelació. El Punt Avui Televisió ha afirmat que ha pogut confirmar posteriorment a la gravació de l'entrevista que, efectivament, Torra no assistirà a la cita judicial i anirà al Parlament.

La independència, al centre

Preguntat per si voldria ser candidat en unes possibles eleccions catalanes, Torra ha dit que faria "allò que fos útil" però ha avisat que només ho faria si l'objectiu fos la independència i no més autonomia. "No he renunciat mai que, si cal, per seguir avançant cap a la independència, ser on calgui", ha dit.

Torra també ha insistit en la importància de recuperar la independència com a fita en una entrevista al programa FAQs de TV3 d'aquest dissabte, on s'ha remès al lema de la Diada de l'11-S de l'ANC, 'Objectiu: independència'. "Hem de posar la independència altra vegada al centre i avançar", ha assegurat el president de la Generalitat, que ha considerat que aquest ha de ser l'horitzó de l'independentisme després de la sentència del judici de l'1-O.