El president de la Generalitat, Quim Torra, ratificat pel Parlament aquest dissabte a la nit s'ha mostrat disposat a desobeir el Tribunal Suprem si finalment l'inhabilita del seu càrrec després de la decisió de la Junta Electoral Central. 

En una entrevista al programa Preguntes Freqüents minuts després que s'hagi acabat el ple del Parlament, Torra ha assegurat que el conjunt dels diputats que han participat en la votació, s'han compromès en el resultat d'aquesta. "Amb aquesta votació al Parlament ara tenim un mandat, i és obligació de tots els diputats que hem votat respectar-la", ha indicat el president.

La votació -amb 68 vots a favor de blindar Quim Torra com a president- ha estat molt clara segons ha assegurat en l'entrevista, on ha afegit que en aquest país, qui nomena i "treu la confiança als presidents és el Parlament”. En referència als òrgans judicals espanyols, el president ha apuntat que “ha arribat el moment de plantar-se i dir que no pot continuar aquesta degradació de la presidència de la Generalitat”. 

Torra ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha argumentat que hi ha una majoria parlamentària que no acceptarà "cap ordre que pugui venir a violentar la sobirania del Parlament". 

Torra també ha avançat que no té previst nomenar cap conseller en cap ni cap nou vicepresident de Junts x Catalunya, com s'havia especulat en les darreres setmanes. A més, també ha descartat que ell sigui candidat quan es convoquin eleccions catalanes.