El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat que la restitució de consellers empresonats i a l'exili era "essencial per afrontar nova etapa". En una entrevista a El Punt Avui, Torra s'ha mostrat "molt satisfet" de què Jordi Turull (conseller de la Presidència), Antoni Comín (Salut), Josep Rull (Territori i Sostenibilitat) i Lluís Puig (Cultura) formin part del seu executiu. "Per nosaltres el principi de restitució era un principi essencial i estem contents de què els consellers que hagin volgut continuar estiguin al Govern", ha afirmat.

Durant l'entrevista, Torra es defensa de les crítiques que li retreien una manca de capacitat de decisió i una certa supeditació a les directrius marcades per Carles Puigdemont des de Berlín. Sobre aquesta qüestió, ha assegurat que el Govern treballarà de forma autònoma però "coordinada" amb Puigdemont, insistint que és el "president legítim". "Les decisions les prendrà el Govern de Catalunya però és evident que el nostre líder polític és ell", assegura, detallant que la coordinació amb Berlín es plasmarà en un contacte constant per videoconferència però també amb reunions d'una periodicitat quinzenal, aproximadament.

D'altra banda, pel que fa a la relació de la Generalitat amb la ciutat de Barcelona, Quim Torra afirma que seria positiu que les properes eleccions municipals comptessin amb una llista unitària a favor del desplegament de la República. En aquest sentit, el president considera "clau" que Barcelona tingui un alcalde independentista i creu que ha estat una "debilitat del procés" el fet que no l'hagi tingut durant aquesta legislatura vigent.

En un altre ordre de coses, Torra lamenta que, ara que ha estat proclamat president, alguns usuaris de les xarxes socials hagin publicat insults contra ell i la seva família. Quim Torra accepta "legítimament" que part de les crítiques siguin contra ell, però es mostra taxatiu vers els comentaris que afecten la seva dona i les seves filles, una de les quals té una discapacitat. Per això afirma que "s'ha arribat a un punt d'indecència" i adverteix que el seu advocat "emprendrà les mesures legals que cregui oportunes".