El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquesta tarda a la presó de Lledoners el conseller Joaquim Forn, en presó preventiva, el dia que es compleix un any dels atemptats terroristes del 17 d'agost a Catalunya. Quim Torra ha acudit a Lledoners acompanyat de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i del conseller d'Interior, Miquel Buch.

El president ha volgut així reconèixer la labor de Forn en les hores posteriors als atemptats de l'any passat, ja que llavors exercia com a titular del departament, i assisteix també a l'acte organitzat per les entitats independentistes ANC i Òmnium Cultural. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium han convocat davant la presó un acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats i als cossos d'emergències, Bombers i Mossos d'Esquadra.

Aquest matí, Torra ha convocat un consell executiu extraordinari i, posteriorment, ha realitzat una declaració institucional acompanyat dels membres del seu Govern i tots ells lluïen una xapa amb la cara del conseller Forn, a la solapa.

Torra ha expressat el seu "sincer" reconeixement als professionals dels Mossos i de seguretat, sanitat i emergències el 17-A per la seva "vocació de servei", així com el conseller Forn, "injustament" a la presó, i al major dels Mossos Josep Lluís Trapero.