Primeres paraules del president de la Generalitat en relació als aldarulls que van generar el caos aquest dimarts a Barcelona i a altres ciutats del país. Quim Torra ha afirmat que "la violència no ens representa ni ens representarà mai al moviment independentista català". 

El cap de l'executiu ha pronunciat aquestes paraules en una segona declaració als mitjans de comunicació durant la Marxa per la Llibertat de Girona. En una primera atenció a càmeres i periodistes, Torra ha esquivat les preguntes i tampoc no ha fet menció als incidents. Al cap d'una estona, i tot i no referir-s'hi de manera directa, el president ha desvinculat l'independentisme de les accions violentes. 

Abans, Torra havia assegurat que "és fantàstic veure el poble en marxa. De debò és emocionant compartir aquests moments amb la gent i que ningú tingui cap dubte que aquest president i el seu govern està al costat de la gent, d'aquesta manifestació pacífica i cívica".

Prèviament a aquest desplaçament cap a Girona, el president havia convocat un gabinet de crisi al Palau de la Generalitat amb el conseller d'Interior Miquel Buch, el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència Meritxell Budó. Sobre la taula, la crisi d'ordre públic que viu Catalunya en les darreres hores. 

Conjuntament amb Torra, Juan José Ibarretxe també ha seguit un tram de la marxa que es feia a comarques gironines.