El Govern de la Generalitat ha fet públic el seu suport al pacte final a què arribin Londres i Brussel·les en relació al Brèxit i s’ha desmarcat, a través d'un comunicat de l'oficina del president, Quim Torra, de les reticències expressades pel cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez.

Aquesta ha estat la resposta del Govern davant la intenció de Sánchez d’oposar-se a l’acord sobre el Brèxit arran del tracte que hi rep Gibraltar. En el comunicat el gabinet de Torra mostrar públicament la seva disconformitat amb aquest posicionament i defensa la necessitat que la UE i el Regne Unit mantinguin les millors relacions possibles.

En aquest sentit, expressa la preocupació per les conseqüències d'un eventual no acord, en particular per als gairebé 18.000 britànics que viuen a Catalunya i per als 19.300 catalans residents al Regne Unit.

El text recorda, així mateix, que més de 2.000 empreses catalanes exporten regularment al Regne Unit, que l’any 2007 es va arribar a un rècord de 4.031 milions d'euros en exportacions i a un superàvit comercial per a Catalunya de 1.500 milions.

Davant de tot plegat, el Govern assegura que és necessari "seguir tenint bones relacions amb el Regne Unit per preservar i seguir impulsant una acció exterior efectiva, oberta i beneficiosa per a ambdues parts”.

“El Govern de Catalunya s’afirma en el seu europeisme i en la seva aposta més democràtica, pròspera i que tingui present la realitat dels seus pobles”, conclou el text.