El president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat aquest diumenge un dejuni de 48 hores en suport a Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Josep Rull. Tots quatre fan vaga de fam per protestar contra el bloqueig dels seus recursos d'empara al Tribunal Constitucional.

Dujuni 48h Quim torra - Efe

Efe

El president ha arribat aquest diumenge al matí al Dipòsit del Rei Martí, al barri de Sarrià, per participar en el dejuni que diverses persones hi fan. Torra s'hi ha estat fins a aquesta tarda, quan s'ha traslladat al Monestir de Montserrat per participar en un altre dejuni en solidaritat amb els presos que se celebra al recinte monàstic.

Segons fonts de la Generalitat, el president pernoctarà avui i demà al monestir de Montserrat, però no s'ha concretat si Torra s'hi quedarà. El president de la Generalitat mantindrà el dejuni fins dimarts al matí, quan presidirà el Consell Executiu del Govern. 

El seu dejuni implica cap ingesta d'aliments i només pot prendre gots d'aigua. Torra ha iniciat la campanya de dejunis, promoguda per Prou Ostatges, conjuntament amb altres persones que duran a terme dejunis encadenats d'un mínim de dos dies i un màxim de set fins el dia 26 de desembre, Sant Esteve.