El president, Quim Torra, no ha participat en l'acte organitzat a Barcelona amb més de 1.500 empresaris en suport al Corredor Mediterrani perquè no hi podia intervenir mentre que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, sí que ha protagonitzat un parlament.

Des del Govern s’havia evitat entrar en polèmica i s'havia atribuït l'absència a raons d'agenda. No obstant, davant les declaracions del president valencià, Ximo Puig, criticant l’absència del president, fonts del Govern han admès que no hi ha assistit perquè no hi podia intervenir.

L'acte ha estat organitzat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) per donar suport al corredor ferroviari i l'objectiu era acabar, en paraules del president de l'entitat, Vicente Boluda, amb el fet que: "tots fem la guerra per la nostra banda, i això no funciona".

Els organitzadors havien muntat les intervencions de manera què l’únic parlament polític era el del ministre de Foment. No obstant, des del Govern s’ha advertit que el president de la Generalitat ha de poder intervenir en un acte a Catalunya. Finalment, se li permetia només una breu salutació, per la qual cosa s'ha decidit que no hi acudiria.

El Govern ha deixat la representació de la Generalitat en mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que és qui s'ha encarregat de fer les valoracions en nom de l'executiu en acabar l'acte.

També Puig ha fet declaracions posteriors i ha estat on ha acusat Torra de desentendre's del País Valencià malgrat els intents de restablir relacions. “Sembla que no vol saber res de nosaltres”, ha lamentat.

Tot i la protesta del polític socialista, Torra ha tret ferro a les crítiques i ha proposat una trobada amb Puig. "Benvolgut president, és tot el contrari: ho volem saber tot del País Valencià", ha assegurat.