El president català, Quim Torra, ha manifestat que si Catalunya fos un Estat "les coses haurien anat diferent", en relació a la pandèmia del coronavirus. "És una obvietat", ha insistit. Torra ha secundat en aquest sentit les paraules de la consellera Meritxell Budó, i ha recordat que a Portugal, o a Alemanya les crisi s'ha portat molt millor que a l'Estat espanyol.

Torra ha titllat d'"inútils" les reunions amb el president espanyol, Pedro Sánchez, en les trobades de dirigents autonòmics, però ha indicat que hi seguirà assistint amb l'esperança que rectifiqui i dialogui. "Encara que hagi d'anar a reunions inútils com la de demà, jo hi aniré", ha insistit.

"Quin sentit tenen aquestes reunions si dissabte el president Sánchez anuncia el que diumenge ens diu a nosaltres?", s'ha preguntat. “Potser el president Sánchez parla més amb l’alcadessa Colau que amb mi", ha ironitzat, i ha indicat que el govern del PSOE i Podemos hauria de fer una reflexió. Torra ha explicat que aquesta setmana ha demanat per carta reunir-se amb Sánchez, i que la Moncloa l'ha respost convidant-lo a participar demà a la conferència de presidents autonòmics.

Segons Torra, els Mossos aplicaran en el desconfinament el que es decideixi legalment. "Qualsevol funcionari complirà amb allò que les autoritats dictaminin, sigui una autoritat judical o una ordre publicada al BOE. No demano a cap funcionari que desobeeixi”, ha indicat.

El president, però, ha recordat que el govern espanyol acaba fent el que proposa el Govern català, encara que sigui amb retard. “Estic segur que al final acabarem fent el desconfinament per regions sanitàries”, ha apuntat. "Amb el desconfinament per regions sanitàries apliquem el sentit comú, perquè el territori té un seguit d'especificitats que només sabem nosaltres. I estic segur que al final s'acabarà fent seguint aquest criteri", ha insistit.

Torra ha reiterat que ni es planteja quan seran les eleccions catalanes, perquè està centrat en la pandèmia del coronavirus. I ha tornat a assenyalar que ell no serà candidat.