El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han visitat durant més de dues hores aquest dimecres els presos polítics a Soto del Real. Torra, que no ha fet declaracions a la sortida, s’ha reunit amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, mentre que els consellers ho han fet amb els seus predecessors, Joaquim Forn i Josep Rull. Torra es desplaça a les 15.30 a Alcalá-Meco per trobar-se també amb Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Al llarg d’aquest dimecres també ha visitat Soto del Real la número dos de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, juntament amb els números tres i quatre, Neus Munté i Ferran Mascarell. Tots tres s’han reunit amb Joaquim Forn, cap de llista de la formació per Barcelona.

Les trobades del president s’emmarquen a la ronda de contactes per analitzar la situació política després de les eleccions del 28-A que el portarà aquest dijous a Waterloo per entrevistar-se també amb el seu predecessor, Carles Puigdemont.

A Soto del Real, Torra s’ha vist primer amb el líder d’ERC i diputat electe, Oriol Junqueras, per fer-ho després amb el senador electe per ERC Raül Romeva, l’expresident d’Òmnium Jordi Cuixart, i posteriorment amb els diputats electes de JxCAT: Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, i el cap de llista de JxCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Quim Forn.

Els consellers Buch i Calvet, per la seva banda, s’han entrevistat amb els seus homòlegs del govern de Puigdemont, Forn i Rull.