Breu, concís i contundent. El president de la Generalitat ha volgut comparèixer aquest migdia per reaccionar a la decisió del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona de processar 30 persones pel l'organització de l'1-O. Des de la sala Torres Garcia, Quim Torra s'ha adreçat a tots ells assegurant-los que el Govern els fa costat i que "els ciutadans de Catalunya sabrem respondre amb la solidaritat i la fermesa que calen". I ha advertit que "ho vam fer i ho tornarem a fer"​.

Torra ha denunciat que aquest nou cop judicial "confirma la deriva autoritària" de l'Estat espanyol i "consolida l'estat d'excepció judicial a que es vol sotmetre un projecte democràtic i pacífic". Es tracta, ha dit, "d'una ofensiva més, d'una escalada en la persecució". En una paraula, "una aberració". 

Lluny de rebaixar el to, el president ha redoblat l'aposta amb un advertiment rotund. "Si algú compta que amb atacs com aquest abandonarem el compromís amb la llibertat, que perdi tota esperança; no hi ha presons, multes ni persecucions que puguin frenar l'anhel del poble català".

En relació als delictes que s'imputen als acusats, malversació i desobediència, Torra s'ha queixat que com ha passat amb la violència al Tribunal Suprem, és "un relat inventat". La Generalitat no ha estat mai perjudicada econòmicament per l'organització del referèndum de l'1-O".