El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest dilluns la celeritat amb què la justícia ha fixat la data del seu judici. L'ha titllat de precipitada i l'ha contrastat amb els temps del judici als presos polítics: "La justícia és lenta només quan vol".

Així s'expressa en un comunicat de l'Oficina del President de la Generalitat, en el qual es recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat Torra el 25 i el 26 de setembre per jutjar-lo per la presència de llaços grocs en edificis públics durant la campanya electoral.

"Es tracta de la demostració més evident de la celeritat interessada de la justícia", i ha recordat que els presos porten a presó provisional gairebé dos anys esperant a la resolució del seu judici.

"Considerem que estem davant d'un assenyalament marcadament precipitat, cosa que es reflecteix en el fet que s'ha acordat la data del judici oral (31 de juliol de 2019) amb data prèvia a la interlocutòria d'admissió i denegació de proves (2 de setembre)", exposa el text que assegura que és contrari al que marca l'article 785.2 de la Llei d'enjudiciament criminal (LeCrim).

L'Oficina de Torra exigeix als jutges i als tribunals no només que siguin imparcials "sinó que tinguin l'aparença d'imparcialitat", i creuen que haver fixat d'aquesta manera la data del procés del president els posa en dubte. Anuncia que la defensa exercirà les accions legals corresponents contra aquest "error processal que demostra que la pressa és enemiga del rigor".

Subratllen que l'assenyalament per aquestes dates fa coincidir la compareixença de Torra amb un assenyalament anterior de l'advocat defensor en una causa amb un pres, "que és preferent", i amb el ple del Parlament de Catalunya, en el qual es preveu fer el debat de política general, tal com indica l'article 154 del Reglament del Parlament.