El president de la Generalitat, Quim Torra, serà jutjat el 25 i 26 de setembre pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un delicte de desobediència per no retirar els llaços grocs dels edificis oficials en període electoral. La data del judici coincideix amb el debat de política general al Parlament de Catalunya. 

La sala civil i penal del TSJC ha notificat avui la interlocutòria amb la relació de proves admeses per al judici contra el president Joaquim Torra pel delicte de desobediència o, subsidiàriament, un delicte de denegació d'auxili a l'autoritat competent i ha fixat la data del judici. L'origen de la causa és la querella de la Fiscalia contra el president Torra per l'incompliment de les resolucions de la Junta Electoral Central per l'ús de símbols partidistes a institucions públiques en campanya electoral. 

La Fiscalia de Catalunya demana per a Torra una pena d'un any i vuit mesos d'inhabilitació per exercir càrrecs públics i una multa de 30.000 euros. Segons l'escrit d'acusació del ministeri públic, Torra era "conscient de la seva obligació de complir el que ordenava la Junta Electoral Central" i que tot i així va "desatendre obertament l'ordre" i no va ordenar retirar els llaços grocs i les pancartes en suport als presos polítics.

 

Jesús Maria Barrientos, president del TSJC i del tribunal que jutjarà Torra ha inadmès alguns dels testimonis tant de l'acusació popular de Vox com de la mateixa defensa del president com ara tots els membres de la Junta Electoral Central. També ha indamès documentació que Vox ha demanat al Gabinet de Comunicació del president.