Tauromàquia en lloc de llibres de text per a l'escola. Aquest és el canvi en matèria de subvencions que ha plantejat el govern del PP de la localitat de Villarrobledo, a Albacete, amb el suport de Ciutadans. Totes dues formacions han aprovat una subvenció de 9.680 euros per a les corrides de toros d'aquest any, segons assegura El Periódico de Castilla-La Mancha.

D'altra banda, entre les modificacions pressupostàries que PP i Cs portaran al proper ple del consistori de Villarobledo hi ha "la no disponibilitat de l'ajuda per comprar llibres escolars. Es tracta d'ajudes per a famílies més desafavorides que es donen des de fa 4 anys, quan la localitat d'Albacete estava governada pel PSOE.

Aquesta ajuda per a famílies amb pocs recursos que va implantar el PSOE amb el suport de Se Puede Villarobledo es va finançar amb els diners que fins aleshores es feien servir per pagar les festes de toros. Retirar aquesta mesura per a la tauromàquia va ser una decisió pionera en defensa dels animals, segons apunta el citat mitjà.

El que va ser alcalde socialista de Villarobledo, Alberto González García, ha criticat que els partits unionistes vulguin suprimir l'ajuda a famílies amb problemes econòmics: "La dreta és així. S'arreglen ells i els altres que corrin".

A més a més, els socialistes han denunciat que en l'adjudicació de la subvenció per a les corrides de toros per a la Feria i Festes 2019 s'haurien comés presumptes irregularitats.