El recurs contenciós administratiu de Vox contra la decisió de la conselleria de Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies, Política Social i Transparència de Múrcia de penjar una bandera LGTBI a la façana ha estat admès pel Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia (TSJM), segons ha fet públic el diari La Opinión de Murcia.

Sobre l'acceptació del recurs contenciós per part del TSJM, el president provincial de Vox a Múrcia, José Ángel Antelo, ha declarat que aquest és el pas "lògic" dels tribunals. I és que, segons ell, existeix una "resolució clara i ferma" del Tribunal Suprem (TS) sobre el fet de penjar banderes no oficial en edificis públics. La número 564/2020 de data 26 de maig de 2020, que "recull expressament que amb aquest tipus d'actes es vulnera el deure d'objectivitat i neutralitat de les institucions públiques i que instal·lar, encara que sigui de forma ocasional, banderes no oficials a edificis o espais públics va en contra del marc constitucional vigent".

Doncs bé, precisament, el TSJM ha anunciat que estudiarà el recurs al començament del mes de novembre, tot just quan la conselleria preveia retirar la bandera, que fa 12 metres. Isabel Franco, vicepresidenta del govern murcià i consellera Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies, Política Social i Transparència, va decidir que la bandera estigués visible durant quatre mesos per commemorar el Dia de l'Orgull LGTBI (28 juny). "Volem manifestar el compromís del Govern regional amb la igualtat de totes i tots els ciutadans independentment de la seva identitat sexual", va afirmar en aquell moment. Concretament, segons recull La Opinión de Murcia, des de la Conselleria han refusat fer declaracions sobre la decisió del TSJM perquè asseguren que no comenten "casos que la justícia està dirimint". Però sí que han confirmat que "no està previst" retirar la bandera LGTBI.

Així doncs, Vox va denunciar en el seu moment que la decisió de penjar la bandera de LGTBI de l'edifici de la conselleria de Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies, Política Social i Transparència  es va adoptar de manera "unilateral" i van remarcar que les actuacions en suport d'aquesta comunitat "ja es fan mitjançant actes de conscienciació durant tot l'any" a través de "campanyes promogudes amb subvencions" i la lectura de manifests als ajuntaments. Segons el seu parer, aquestes accions "en cap cas legitimen cap administració pública a enarborar o instal·lar als edificis o llocs públics simbologia pròpia d'un lobby que no és representatiu ni de les institucions de l'Estat, ni de la població, ni tan sols de totes aquelles persones que comparteixen condició sexual amb els membres d'aquest lobby o col·lectiu”.

No és la primera denúncia de Vox per una bandera LGTBI

Amb tot, escau recordar que aquesta no és la primera vegada que Vox intenta retirar una bandera LGTBI. Anteriorment, el partit d'ultradreta va denunciar l'alcalde de Murcia, José Antonio Serrano, a través d'un recurs contenciós administratiu al TSJM, per la col·locació de la bandera LGTBI al Jardí Xinès de Múrcia. A més, cal recordar que, abans que comencés l'estiu, Vox va presentar una moció per penalitzar les institucions públiques que pengessin la bandera LGTBI, tal com va fer l'Assemblea Regional el 28 de juny. Aquesta moció, però, no va ser aprovada.