Un cas més per a la llarga llista d'episodis de degradació que experimenta massa sovint la política espanyola i el debat públic. Protagonitzat, de nou, per un agitador a les xarxes d'extrema dreta i pel ministre de Transports, Óscar Puente, que mai no desaprofita una oportunitat per pagar amb la mateixa moneda davant les provocacions dels ultres. L'autodenominat periodista i cap de premsa d'Alvise Pérez, Vito Quiles, i el ministre Puente han mantingut una breu baralla dialèctica i un encreuament d'acusacions a través de la xarxa social 'X' (abans Twitter). 

Tot va començar a finals de maig, quan Quiles va acusar el titular de Transports d'aparcar malament el seu cotxe oficial per a assistir al concert de Taylor Swift a Madrid. Per demostrar-ho, el polemista dretà va afegir un vídeo on es veia un cotxe davant del Santiago Bernabéu i a prop de diversos furgons policials, en una zona que la policia sembla que mantenia tancada. El mateix dia, Puente va negar que fos el seu cotxe oficial i va al·legar que en tot cas ni el condueix ell ni l'aparca ell. "Tens menys llums que un soterrani i els que et segueixen i s'empassen les teves boles tenen menys llums que tu", va deixar anar Puente.

Ara, dies després, Quiles ha publicat una fotografia per, suposadament, provar que sí que era el cotxe oficial de Puente, comparant les matrícules amb una fotografia del ministre al costat del que sembla el mateix vehicle. La resposta d'Óscar Puente ha estat ràpida també aquest diumenge: "T'ho tornaré a explicar, sac de merda. Aquest no és el meu cotxe. Ni oficial ni particular", ha reiterat el ministre. Tot seguit, ha afegit que Quiles està difonent la matrícula d'un vehicle policial. "M'encarregaré personalment que ho paguis car", ha asseverat Puente, tot a través d'un missatge a 'X' responent a Quiles.

Poc després, Puente ha afegit una nova piulada sobre la qüestió, increpant el polemista ultradretà: "Molt de patriota que crida 'Viva la Policía' i 'Viva la Guardia Civil', però a qui preocupa molt poc o gens la seguretat dels policies que van en aquest vehicle jugant-se la vida per a defensar la del govern democràtic del seu país".

puente saco de mierda vito quiles
Topada a 'X' entre Óscar Puente i Vito Quiles

 

Des del PP, atents per a treure'n rèdit, no han trigat a arribar les crítiques. El portaveu del grup parlamentari del PP al Congrés, Miguel Tellado, ho ha qualificat tot plegat de "degeneració" i ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que cessi Puente. El portaveu popular Borja Sémper, per la seva banda, ha qualificat de "greu" que el ministre "insulti, xipollegi al fang i degradi el seu alt rang".

Les exigències de Vito Quiles

A través d'un escrit enviat pels seus advocats, Quiles sol·licita a Puente una indemnització de 40.000 euros i dues publicacions, una en xarxes i una altra en premsa nacional, on Puente reconegui que ha vulnerat el seu dret a l'honor, segons ha avançat The Objective. Si el ministre no compleix les 3 peticions en un termini de 10 dies, des del despatx d'advocats que representa Quiles asseguren que "ens veurem obligats a acudir a la via judicial per a fer valdre els drets del meu mandant". 

Investigat per presumptes injúries i calúmnies

Vito Quiles, cap de premsa de Se Acabó La Fiesta (SALF), va adquirir notorietat pública darrerament per comparèixer davant el jutjat d'instrucció 18 de Sevilla, que l'investiga per presumptes delictes d'injúries i calúmnies contra el portaveu de l'associació de consumidors Facua, Rubén Sánchez. Un dia abans, la jutgessa d'instrucció 18 de la capital andalusa havia ordenat esbrinar el seu parador en el marc de la investigació. Rubén Sánchez va anunciar també que ha posat en coneixement de la jutgessa que investiga Quiles les "amenaces" llançades contra ella per l'eurodiputat electe Alvise Pérez. També la setmana passada, l'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP) va demanar que es retiri l'acreditació de premsa a Quiles perquè considera que la seva vinculació política a Se Acabó La Fiesta és incompatible amb l'exercici de la professió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!