La jutgessa María José Moreno Díaz, titular del Jutjat d'Instrucció 18 de Sevilla, ha ordenat la localització de Vito Quiles, cap de premsa de l'agitador Alvise Pérez en la seva candidatura Se Acabó la Fiesta (SALF). En un primer moment, el jutjat de Sevilla ha ordenat la detenció, però després ha rectificat i ho ha atribuït a un error de la interlocutòria. Moreno ha optat per mesura, ja que no ha pogut localitzar Quiles en el marc d'una investigació contra ell. Aquesta investigació neix de la querella presentada pel portaveu de l'associació de consumidors Facua, Rubén Sánchez Garcia, qui denuncia calumnies. 

L'any 2022 Quiles va acusar a través de les xarxes socials a Sánchez d'extorsió, estafa i promoure amenaces de mort. L'actual cap de premsa d'Alvise va arribar a suggerir l'existència de "relacions" entre Facua i una suposada trama de menors abusades i tutelades pels governs del País Valencià. En rebre aquestes acusacions, el portaveu de Facua va dur davant de la justícia Quiles. La resolució judicial que ha impulsat ara Moreno decreta "esbrinar el parador de l'investigat" i remetre les preceptives "requisitòries" a la Guàrdia Civil. 

Petició per retirar-li l'acreditació al Congrés i el Senat

A més, l'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP) ha demanat aquest dimecres que es retiri l'acreditació de premsa al responsable de comunicació de SALF, en considerar que la seva vinculació política és incompatible amb l'exercici de la professió. En un comunicat, l'APP denuncia "amb sorpresa" que Vito Quiles és número 57 a la llista de les eleccions europees. 

"Quiles no només s'ha presentat a les eleccions sota el paraigua d'aquesta agrupació, sinó que hi ha diverses proves que demostren que està exercint de cap de premsa de l'eurodiputat electe Alvise Pérez", recalca l'associació. Per a l'APP, anar a les llistes, treballar o col·laborar amb un partit polític, coalició o agrupació electoral "és contrari a l'ètica de la professió periodística i, per tant, incompatible amb accedir a una acreditació com a periodista parlamentari".

A través de les xarxes socials, Quiles ha respost a APP sostenint que altres periodistes que compten amb l'acreditació estan alineats políticament i ha sentenciat que l'associació és "una secta perillosa". Per altra banda, alguns periodistes han narrat a través de Twitter (ara X) que Quiles ha abandonat el Congrés a correcuita quan s'ha donat a conèixer l'ordre de detenció. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!