Estira-i-arronsa al Parlament entre la presidenta, Anna Erra, i la diputada de Ciutadans Anna Grau. Durant el debat de la moció de la CUP sobre la defensa dels drets lingüístics, la portaveu de la formació taronja ha carregat contra la iniciativa dels cupaires perquè "no és de consens, ni en defensa de la llengua ni de l'escola catalana", sinó que és un "monument a la mala fe, a la hispanofòbia, al desastre i al fracàs". És aleshores quan Grau ha assegurat que li sembla "mentida" que els grups independentistes "no hagin après res de Salvador Espriu" i ha llegit un poema del cèlebre autor. Mentre feia aquesta lectura, la diputada de Cs ha exhibit una senyera i una bandera espanyola i les ha col·locades al faristol. Llavors la presidenta de la cambra, Anna Erra, l'ha cridat a l'ordre. Grau ha ignorat reiteradament els avisos d'Erra, que li ha acabat retirant la paraula.

Primer, Anna Grau ha mostrat la bandera catalana i l'ha posada damunt del faristol. Immediatament, Anna Erra ha intervingut per cridar a l'ordre la parlamentària. Fonts de la presidència del Parlament expliquen que l'advertència s'ha produït perquè sostenen que no es poden col·locar elements, com ara banderes, al faristol. Durant aquest avís de la presidenta del Parlament, Grau ha exhibit la bandera espanyola i l'ha col·locada al costat de la senyera. La portaveu de Ciutadans ha ignorat el toc d'atenció de la presidenta Anna Erra i ha continuat amb la seva intervenció. Erra li ha recordat que li havia retirat la paraula i que no podia parlar i, davant les omissions d'Anna Grau, li ha etzibat: "Senyora diputada, em pot fer cas, si us plau?".

La parlamentària de Cs ha continuat llegint un fragment d'una obra de Salvador Espriu i, després de diversos avisos, Anna Erra li ha acabat retirant la paraula: "Se li ha acabat el temps per no fer cas a la presidenta, pot marxar". Grau, lluny de sentir-se interpel·lada, ha romàs al faristol (amb el micròfon apagat) i només l'ha abandonat quan ha finalitzat la lectura. Mentre tornava cap al seu escó, Erra li ha retret la seva indisciplina: "Li he de dir que no fer cas a la presidenta és una falta de respecte a la persona, a la institució i a la cambra". En aquell instant, Anna Grau ha fet un gest de menyspreu cap a la Mesa. Finalment, la presidenta del Parlament li ha llançat una advertència: "Li demano que, com a diputada, sàpiga tenir respecte a la institució perquè, sinó, el pròxim dia no la deixarem ni actuar".

 

Anna Grau acusa la presidenta del Parlament de "censurar" les dues banderes

Uns minuts després de l'incident, la portaveu de Ciutadans al Parlament, Anna Grau, ha fet una publicació a X (abans, Twitter) on s'ha regirat contra l'incident a la cambra: "El Parlament és aquell lloc on et diuen 'fatxa' per defensar el bilingüisme, però després et tallen el micròfon per treure una senyera i una bandera d'Espanya. Les dues mateixes banderes que la presidenta Erra té al darrere quan 'actua' i que hauria d'honorar i defensar, no censurar". Fonts de la presidenta del Parlament recorden que, en tant que primera autoritat de la cambra, li correspon ordenar i moderar el ple.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!