El conseller a l’exili Toni Comín s’ha trobat de nou aquest dijous al Parlament Europeu amb la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz. Tots dos s’han saludat efusivament i s’han donat una abraçada, imatge que no ha passat desapercebuda en diferents mitjans de Madrid, que ho critiquen.

Díaz, que es va reunir dilluns amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, i Comín, ha fet aquest dijous a l’Eurocambra una exposició de les prioritats de la presidència espanyola de la UE. Aquesta ha estat la segona visita de Díaz a Brussel·les aquesta setmana. Els mitjans madrilenys destaca que en aquestes dues visites, la vicepresidenta espanyola ha evitat fer declaracions a la premsa.

A més a més de Díaz, uns altres quatre membres del govern en funcions han participat en comissions de l’Eurocambra per presentar les prioritats espanyoles del semestre, però Díaz ha estat l'única que no ha atès els mitjans de comunicació.

Altres ministres presents a l'Eurocambra

En canvi, sí que han comparegut davant la premsa, prèvia convocatòria del govern espanyol, la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría; el ministre d’Universitats, Joan Subirats; el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta.

En el cas de la vicepresidència, després d’una hora d'intervenció a la comissió de Treball del Parlament Europeu amb eurodiputats, acte en el qual ha coincidit amb Comín, segons el vídeo que s’ha fet públic, Díaz no ha volgut aturar-se davant un grup de periodistes que l’esperaven a la sortida per preguntar-li sobre la seva trobada amb Puigdemont, informa l’agència Europa Press. Díaz s’ha mantingut en silenci durant tot el trajecte que separa la sala de l’àrea d’ascensors tot i la insistència dels periodistes que li demanaven declaracions.

Els periodistes li preguntaven si continua sent optimista sobre les opcions d’investidura del president en funcions, Pedro Sánchez, o si s’ha tornat a reunir amb Toni Comín. Segons Europa Press, Comín ha acudit a la comissió tot i no ser-ne membre per saludar-la en els últims minuts de sessió.

En unes declaracions fetes dimecres a Itàlia, Yolanda Díaz es va referir a la trobada que va mantenir dilluns amb Puigdemont i Comín. Segons la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, la trobada havia estat positiva de manera que es va mostrar “convençuda” que es podria formar un altre govern de coalició entre PSOE i Sumar. "Els dic aquí que després de la conversa amb el senyor Puigdemont estic convençuda que hi haurà un govern progressista a Espanya", va afirmar Díaz en un debat organitzat pel Partit Demòcrata (PD) italià a la ciutat de Ravenna. En la seva intervenció, la líder de Sumar també va reivindicar la diversitat de llengües i cultures a Espanya i ha fet una crida a "veure Catalunya no com un problema, sinó com una oportunitat".