El líder de Demòcrates i diputat al Parlament, Toni Castellà, ha tancat files amb el president Quim Torra i també ha carregat contra l'exdiputat d'ERC Joan Tardà

"El que cal és més lleialtat al mandat de l'1 d'octubre", ha dit en una piulada el dirigent de Demòcrates a Joan Tardà. 

Torra es va enganxar a Twitter amb Tardà per un article de l'exdirigent dels republicans a El Periódico, titulat "Més junquerisme i menys torrisme". Torra va replicar a Tardà: "Estimat amic, estic acostumat a gairebé totes les teves pirotècnies verbals, però això del 'torrisme' m’ha deixat bocabadat. I equiparar-lo al 'sanchisme' supera els límits de la meva imaginació. No acostumo a veure la vida en clau espanyola. Fàcil, jo vull la independència. I tu?".

A l'article, Tardà opinava que ERC hauria d'assumir la "imprescindibilitat" d’ocupar el "màxim espai polític" a Madrid i, a Catalunya, "sumar d’igual a igual nous ‘constructors de la república’", en referència a les formacions que han permès l'aprovació dels pressupostos -CatECP-, i que "fonamenten també l’acció en l’exigència que ni l’actual crisi ha de ser pagada per les classes populars, ni el referèndum pot caure del full de ruta".

A l'article Tardà també reclamava "més ‘junquerisme’ i menys ‘torrisme’, "que traslladat a l’àmbit espanyol podria ser llegit com 'más pablismo y menos sanchismo'".