Els mitjans de comunicació públics catalans han donat una mostra d'unitat i de rebuig a la intervenció que el govern espanyol vol dur a terme a través de l'aplicació de l'article 155. Ho han fet en una roda de premsa conjunta on diversos treballadors han llegit un manifest en vuit idiomes (català, castellà, aranès, euskera, gallec, anglès, francès i alemany). El text feia defensava la seva feina i criticava la "ingerència inacceptable" a Europa que suposa la intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN.

Els mitjans de comunicació públics TV3 i Catalunya Ràdio van néixer el 1983 per mandat de totes les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, l'assemblea on s'expressa la voluntat de la ciutadania a la qual servim des d'aleshores.

Des de Catalunya i en català, expliquem el que passa al món buscant la màxima pluralitat i veracitat, fet que ens ha convertit en referents informatius i líders d'audiència al nostre país.

L'amenaça d'intervenció dels mitjans públics catalans per part del govern espanyol suposa un atac a la ciutadania i vulnera el seu dret a rebre una informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia.

El sol fet que un govern pretengui interferir i controlar el funcionament d'aquests mitjans és una prova de la seva voluntat d'involució. 

Aquesta ingerència és inacceptable a l'Europa democràtica i dinamita principis fonamentals de la Unió Europea.