Malgrat totes les crítiques abocades sobre la ràdio i la televisió públiques catalanes, les dades demostren que la televisió més plural va ser TV3. Les tertúlies de la cadena catalana, segons sosté el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, van comptar amb més perfils en les jornades que van precedir el referèndum de l'1-O.

Segons exposa el CAC, un 55% dels tertulians es van pronunciar a favor de la votació i un 38% hi estaven en contra. El 6% restant defensaven la consulta com a legítima però no emmarcada en la legalitat.

L'estudi exposa que, per contra, Telecinco i el Canal 24h de TVE van ser les que van comptar amb menys veus favorables a l'1-O: el canal principal de Mediaset no va tenir cap tertulià favorable al referèndum i el canal d'informació contínua només va comptar amb un 2,1%.

L'informe de l'autoritat reguladora de l'audiovisual a Catalunya sobre el grau de pluralisme de les tertúlies de les televisions ha analitzat 125 tertúlies i programes especials de les diferents cadenes de televisió que s'emeten al país entre l'11 i 30 de setembre.