El contundent toc d'atenció del president del Parlament Europeu, David Sassoli, no ha agradat gens ni mica a l'eurodiputat Hermann Tertsch. I el que menys ha agradat al representant de Vox és que la censura del president hagi estat a conseqüència d'una petició de Podemos, JxCat, ERC, EH Bildu, PNB i PSOE, entre d'altres. Sassoli ha advertit Tertsch que no consentirà que al Parlament es glorifiqui cap dictadura.

"M'acusen a mi de glorificar dictadures els que celebren Lenin, l'URSS, Xina i cobren de Cuba i Veneçuela, règims assassins no del passat, d'ara, que tanta influència tenen al govern espanyol", exclama l'eurodiputat: "Sassoli els ha dit que no es pot glorificar dictadures: dimiteixin tots!".

La polèmica va començar arran d'un mail de l'eurodiputat a la resta de membres de la Cambra en què expressava la seva preocupació per la llei de memòria històrica del "govern socialcomunista" que, segons ell, pretén reconstruir el passat i la història d'Espanya i imposar la versió del Front Popular, "el govern liderat pels comunistes que va perdre una guerra civil després de segrestar i destruir la democràcia".

Queixa dels eurodiputats

El mail va provocar com a resposta una carta oberta d'eurodiputats del PSOE, Podemos, JxCat, ERC, EH Bildu, PNB, BNG, IU i ICV, expressant la seva preocupació. 

David Sassoli - president Parlament Europeu - ACN

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, en una imatge d'arxiu / ACN

Sassoli va respondre amb contundència amb un mail en què adverteix que defensarà el dret a la llibertat d'expressió de tots i cadascun dels membres, però que "en l'exercici d'aquests drets no és admissible la glorificació de cap dictadura".

carta sassoli tertsch

Imatge de la carta de Sassoli