L'exlíder d'Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, ha denunciat que la seva parella, l'exalcalde de Cadis José María González, conegut popularment com a Kichi, pateix lawfare. En un fil a la plataforma X, Rodríguez ha defensat la gestió del govern liderat per la seva parella i ha parafrasejat Pedro Sánchez afirmant que ella també és “una dona profundament enamorada”. De fet, l'activista ha recordat que l'executiu liderat pel seu marit ha rebut els darrers vuit anys 18 denúncies, algunes quan Kichi ja era fora del govern, i ha dit que “totes elles estan arxivades”. A la piulada, Rodríguez ha confessat també que el seu home “viu amb impotència el fang que escampen sobre ell dia sí i dia també”. Kichi ha estat citat a declarar el pròxim 24 de juny al Jutjat d'Instrucció Número Dos de la capital gaditana com a investigat per un presumpte delicte de prevaricació

També estan citats a declarar dos regidors del govern de Kichi, el de Personal i el d'Hisenda, i dos assessors, entre els quals hi ha el cap de gabinet. Els fets pels quals se'ls jutja van ocórrer entre el novembre del 2018 i l'abril del 2019.

L'exportaveu d'Adelante Andalucía Teresa Rodríguez ha explicat que el motiu pel qual es jutja Kichi és pel paper d'un assessor tècnic expert en la nova Llei de Contractes que va fitxar l'ajuntament per “contractar millor per millorar l'economia local i dels serveis”. Segons ha indicat, era un entès en “com contractar millor per treure de les urpes dels subcontractes de les empreses de l'Ibex els serveis públics. Aquelles que tornaven favors finançant les campanyes electorals del PP”. L'assessor va estar analitzant i manipulant durant mesos documents municipals, tot i no formar part de la plantilla ni ser nomenat assessor per l'alcalde. En el fil, Rodríguez ha acusat el Partit Popular de no acceptar els resultats a les urnes. “És obvi allò que el PP considera il·legal és no governar”, ha conclòs. També ha assenyalat a dos càrrecs del PP “que van ser destituïts” per distribuir informació als mitjans de comunicació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic