La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, és en el punt de mira per la seva gestió de la sequera, considerada majoritàriament com el principal problema al qual s'enfronta el país en aquests moments. I són molts els que han retret a la consellera la seva manca de planificació i també de lideratge en un moment molt complicat per la manca de pluges que ja fa mesos que s'allarga i que no sembla que s'hagi de revertir a curt termini. Avui, des del faristol del Parlament, la portaveu del PSC a la cambra catalana, Alícia Romero, ha criticat Jordà en aquest sentit, lamentant que sigui el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, qui ha comparegut a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu en lloc de la titular del departament i la seva responsable.

Romero, preguntada per com valora la gestió de Jordà en aquest sentit, ha reiterat que no n'estan satisfets, ja que consideren que ni ella ni el Govern han agafat les regnes del país en aquesta qüestió, lamentant també la seva no-compareixença: "Hauria de ser la seva màxima prioritat, no crec que ni el Govern ni ella tinguin cap tema més important ara mateix", ha reflexionat la portaveu parlamentària del PSC.  

Negociacions amb Junts per la seva proposició contra la sequera 

Sobre la sequera, Romero ha detallat que en aquests darrers dies el seu partit ha mantingut reunions amb Junts per debatre la seva proposició que es votarà al Parlament en aquest ple. La seva principal diferència recau en el règim sancionador als ajuntaments, ja que si bé els dos partits consideren que no pot ser immediat com planteja el Govern en el seu decret aprovat per la mínima al Parlament, des de Junts proposaven una moratòria fins a l'1 de juliol. Inicialment, els socialistes rebutjaven les multes als ajuntaments, defensant que sancionant-los no aconseguirien tenir més aigua. Amb tot, Romero ha remarcat que amb les seves esmenes a la proposició de Junts la seva intenció és que es tregui el focus dels consistoris. En aquest sentit, veurien amb bons ulls que no se sancionés els ajuntaments que estiguin prenent mesures per resoldre la situació o que s'hagin presentat a convocatòries d'ajuts per millorar les infraestructures municipals de gestió de l'aigua. 

Romero s'ha mostrat confiada que les negociacions entre el seu partit i Junts per Catalunya podrien acabar amb un acord per fer front a la sequera i davant la possibilitat que des d'ERC s'hi acabin sumant, la portaveu ha lamentat que aquesta entesa hagi arribat un mes després de la celebració de la cimera de l'aigua, considerada per molts un fracàs, ja que no es van assolir grans pactes entre els diferents grups que hi van participar. "ERC ha trigat quatre setmanes a adonar-se que aquesta podria ser una solució, llàstima que hàgim perdut un mes", ha reflexionat Romero.