Més de 24 hores després que es fessin públiques les primeres revelacions del diari Público sobre les connexions del CNI amb el cervell i els autors dels atemptats de la Rambla i Cambrils, hi ha hagut la primera declaració pública d'una autoritat de l'Estat. Li ha tocat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera

S'hi ha hagut de pronunciar a preguntes de la premsa, durant un acte oficial a la basílica Just i Pastor de Barcelona. Cunillera ha garantit que el govern espanyol "estarà a disposició del Parlament" i que els ciutadans "poden tenir l'absoluta tranquil·litat que l’Executiu farà la seva feina i la justícia també i que donarà explicacions on faci falta a l’àmbit parlamentari". 

La delegada, doncs, no ha entrat al fons de l'assumpte i s'ha limitat a passar-hi de puntetes. JxCat i ERC han exigit que el Congrés organitzi una comissió d'investigació sobre el 17-A. En l'àmbit judicial el cas es troba ara pendent de l'obertura del judici oral a l'Audiència Nacional.