Tensió a Palma. Sobiranistes balears i monàrquics espanyols han protagonitzat la tarda d'aquest dimecres dues manifestacions amb motivacions contràries davant el Palau Reial, amb motiu de la recepció organitzada pel rei d'Espanya, Felip VI. 

Mentre els manifestants monàrquics han estat convocats sota el lema "Gracias Majestad" per entitats unionistes de les Illes com Societat Civil Balear per expressar el seu suport i admiració al monarca, els sobiranistes han volgut expressar el seu rebuig a la monarquia.

Convocats per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, els concentrats consideren Felip VI un dels principals responsables de la repressió als Països Catalans i durant la mobilització han demanat la llibertat dels presos polítics catalans, han reclamat la independència i han escridassat els assistents que anaven entrant al Palau de l'Almudaina per la recepció del Rei.

En la seva arribada, Felip VI, acompanyat de la seva esposa, Letícia, ha saludat els concentrats que els donaven suport davant el Palau acostant-se a donar-los la mà.

Entre els assistents a la recepció de Felip VI -la qual se celebra cada any durant la seva estada estiuenca a les Illes- hi hagut una delegació de Vox, encapçalada pel president del partit d'extrema dreta a les Balears, Jorge Campos.

Abans que comencessin les concentracions, els manifestants independentistes han denunciat a través de les xarxes socials que agents de la policia espanyola els han rebut amb identificacions i exigint que els parlessin en la llengua castellana. També han denunciat que els han requisat de banderes, xiulets i "material acústic".