El diari Telepolis, que seria la versió alemanya del Politico nord-americà, s'ha queixat que a Espanya hi ha una doble vara de mesurar per la qual el Ministeri Fiscal persegueix els independentistes i els rapers, mentre que en canvi protegeix els excessos de la dreta radical. Telepolis recorda el cas del periodista Federico Jiménez Losantos, molt mal vist a Alemanya des que va demanar agafar alemanys d'ostatges i fer esclatar cerveseries de Baviera perquè no es va extradir el president a l'exili, Carles Puigdemont.

"El Ministeri Públic vol investigar Quim Torra per "delicte d'odi" i això ja indica cap on va el gir repressiu. Durant molts anys [la Fiscalia] es podria haver ocupat de les polèmiques declaracions de Torra. Però el que fins ara no era odi, ara sí que ho és perquè Torra és ara president. Cal prendre's seriosament aquest enfoc arbitrari, perquè fins i tot músics de rap esquerranosos han estat condemnats a presó per anys. En canvi, si un conegut columnista de dreta radical i presentador de ràdio demana la presa d'ostatges alemanys a Mallorca, reclama bombes a les cerveseries de Baviera i ara fins i tot que es bombardegi Barcelona, això queda òbviament cobert pel dret a la llibertat d'expressió i no és un delicte d'odi", lamenta.

Telepolis fa un repàs de la presa de possessió "de cinc minuts" de Quim Torra com a president, i també analitza la proposta del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de reformar el Codi Penal per modular el delicte de rebel·lió i adequar-lo als polítics catalans i a les protestes pacífiques. Segons el diari polític alemany, el PSOE "competeix amb la dreta de Ciutadans" amb aquesta proposta, mentre dilueix el seu perfil d'esquerres.

"El PSOE, cada vegada menys diferent del PP de Rajoy, sembla estar competint amb el partit de dretes Ciutadans per mesures més dures sobre l'estat de dret", ha indicat.