Els comitès d'empresa de Telemadrid, TV3 i Catalunya Ràdio han emès un comunicat conjunt en el qual reclamen que s'acabin les agressions a periodistes. El comunicat condemna l'agressió a un operador de càmera acusat de ser treballador de TV3 a la concentració convocada per Cs el dimecres al parc de la Ciutadella de Barcelona, i lamenten el "problema de seguretat" que pateixen els periodistes.

El text considera inadmissible justificar la violència contra aquest treballador amb l'excusa que era un càmera de TV3, i sosté que aquest argument "parla per si sol".

"L'assetjament i la persecució als mitjans de comunicació s'ha convertit en un problema de seguretat" per als equips que cobreixen informacions al carrer i en l'últim any han proliferat els insults i agressions a treballadors de tots els mitjans, assenyalen.

La petició dels treballadors

Els comitès d'empresa diuen que tant els mitjans de comunicació públics com a privats han patit atacs a les seves seus i unitats mòbils, i interrupcions i boicots durant les seves connexions en directe.

Reivindiquen treballar en llibertat per garantir el dret a tenir una ciutadania informada, per la qual cosa exigeixen als responsables polítics "que deixin d'alimentar una confrontació política que repercuteix molt perillosament" contra els treballadors dels mitjans.