El president del Parlament Balear, Gabriel Le Senne, de Vox, utilitza Telegram per compartir informacions controvertides. Malgrat que el passat 24 de juny de 2023, comunicava als seus seguidors que a conseqüència del seu nou càrrec institucional deixava el canal, això no ha estat així. Només unes setmanes després, tornava a aparèixer per justificar un missatge a Twitter on havia afirmat "per això les dones són més bel·ligerants, perquè manquen de penis”, en resposta a una publicació on l'exregidora de Palma, Sonia Vivas, afirmava que "els homes amb penis petits solen ser més bel·ligerants". ElDiario.es ha repassat alguns dels missatges més controvertits del canal de Telegram del dirigent de Vox a les Illes Balears, on governa amb el PP gràcies a un pacte, on van acordar que l'extrema dreta donava el seu suport a canvi de presidir el Parlament balear, un càrrec que ocupa Le Senne, un advocat de 46 anys amb un llarg historial de missatges negacionistes —sobre el canvi climàtic i la covid—, masclistes, homòfobs i xenòfobs, a les xarxes socials. 

Missatges negacionistes

Els últims mesos el canal de Telegram s'ha omplert de missatges mostrant el seu suport al nou president de l'Argentina, Javier Milei; missatges conspiranoics sobre la pandèmia de la covid, advertències sobre unes presumptes intencions de control de l'Estat, i missatges negacionistes del canvi climàtic. Le Senne també ha utilitzat el seu canal, que compta amb 136 seguidors, per compartir notícies falses del influencer ultra Alvise Pérez, condemnat en diverses ocasions per propagar informació falsa en les seves xarxes socials o per vulnerar el dret a l'honor de polítics i personatges públics. 

Le Senne, que defineix la seva activitat com a 'Reflexions d'un liberal cristià. Ara, a més, polític', comparteix informacions sobre Milei a través d'articles i comentaris com els de l'economista liberal Jesús Huerta de Soto, qui, en un d'ells, lloa el discurs pronunciat per Milei en el Fòrum de Davos i la seva "lliçó d'economia". Un altre dels missatges en els quals insisteix és en l'advertència de "falta de manteniment científic d'algunes de les mesures implantades per fer front a la covid-19", com el distanciament social o l'ús de la mascareta, basades en informacions difoses pel portal Disclosetv, un fòrum creat en 2007 amb l'objectiu de compartir informacions falses sobre fenòmens paranormals, i ara conegut per promoure teories de la conspiració sobre el coronavirus. 

El contingut de Le Senne a Telegram

L'advocat, que es defineix com a liberal i catòlic, aquesta nit de Nadal va recuperar un article publicat el 24 de desembre de 2020 per felicitar les festes. En ell, l'ultradretà parla de la "descriminalització d'Occident", de la injustícia de la igualtat i apel·la a la qual per ell, és una connexió entre els Deu Manaments i els principis liberals: “vida, llibertat, propietat”. En aquest text, s'apunta que "l'avortament, matar al no nascut, és ‘interrupció voluntària de l'embaràs’, com si algun dia pogués reprendre's. Al robatori el diuen ‘redistribució de riquesa’ i ‘lluita contra la desigualtat’, com si tota desigualtat fos intrínsecament dolenta, quan sovint l'injust seria la igualtat".

També carrega contra l'eutanàsia, nega que el CO₂ sigui el responsable del canvi climàtic, a més afirma que s'estan imposant polítiques per promoure el feminisme i l'homosexualitat i es queixa d'una suposada ideologia "anticonservadora" que, segons ell, fa que actualment no hi hagi llibertat en democràcia. Segons el dirigent de Vox, totes les polítiques que lluiten per garantir la igualtat de drets, relacionades principalment amb dones, migrants o col·lectiu LGTBI, "s'imposen a través de l'educació i es promouen en els mitjans de comunicació. No cap sinó resistir amb totes les forces aquest constant atropellament, perquè ens condueix cap a una societat sense humanitat ni llibertat, afirmava a Twitter.

Per acabar-ho d'arrodonir, el president del Parlament balear ha presentat aquest dilluns el llibre d'un exdiputat de Vox al Congrés, Francisco José Contreras, conegut per justificar l'execució per part del règim franquista de l'activista Salvador Puig i Antich, i per lloar "l'audàcia" del general responsable de l'afusellament de més de 45.000 persones a Sevilla durant l'aixecament feixista del 1936. El llibre es titula Contra el totalitarismo blando: Cancelación woke, feminismo radical, imposición trans, histeria climática, corrección política...