Dues reunions en paral·lel. Mentre el  ple del Parlament, que ha canviat l'hora, debatia la moció de la CUP que reitera el dret a l'autodeterminació, el ple del Tribunal Constitucional estudiava justament la impugnació del govern espanyol contra aquest text. Minuts abans que la Cambra catalana aprovés el text, l'Alt Tribunal espanyol ha acordat suspendre el text independentista i ha tornat a advertir el president Roger Torrent que pot enfrontar-se a responsabilitats penals si no paralitza aquestes iniciatives. Falta saber quan ha arribat la notificació, si abans o després d'aprovar-se.

L'avançament del ple del Parlament ha obligat el Tribunal Constitucional a avançar l'hora de la seva reunió. Com estava previst, l'Alt Tribunal ha admès a tràmit els dos incidents d'execució que va interposar el govern espanyol divendres contra els dos acords de la Mesa que tramitaven la moció. D'aquesta manera, els magistrats suspenen la vigència d'aquests acords i, per tant, la mateixa moció.

En les dues providències, el ple del Tribunal Constitucional torna a advertir el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de membres de la Mesa, de "la seva obligació d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada, i els adverteix de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal".

El document que ha registrat la CUP i ha aprovat el Parlament expressa "la voluntat d'exercir de forma concreta el dret a l'autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català". Alhora, reivindicava "l'amnistia total per als represaliats", exigia la "dissolució dels cossos antiavalots dels Mossos d'Esquadra" i demanava el cap del conseller Buch. No obstant això, aquest últims punts no han estat aprovats per la Cambra catalana.

Després d'anunciar la impugnació, la portaveu en funcions Isabel Celaá va denunciar divendres que “la seva admissió a tràmit manifesta la voluntat de continuar amb el procés, la seva pretensió d’aconseguir la independència”. Davant d’això, va defensar: "Hem de preservar l’eficàcia de les resolucions del TC”. Va recordar que "el president del Parlament, el secretari general i els altres membres de la Mesa tenien tot el coneixement que amb el seu acord estaven incomplint les resolucions del Tribunal Constitucional".