El Tribunal Constitucional va tard, però va fent. Avui ha admès a tràmit la impugnació per a la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, prevista per al 30 de gener. Han passat 3 mesos i aquell ple ni tan sols es va fer, però el Tribunal Constitucional avui admet a tràmit la impugnació que va presentar el govern espanyol i això afecta qualsevol decisió que tingui com a objectiu investir Carles Puigdemont. Perquè la resolució anul·la qualsevol acte, resolució, acord o via que tingui a veure amb la candidatura per a investir el president a l'exili i, per tant, topa directament amb els tràmits que està fent el Parlament de Catalunya per modificar la llei de la Presidència per a una hipotètica nova proposta d'investidura de Puigdemont. 

El Tribunal Constitucional adverteix, a més, el president del Parlament, Roger Torrent, i tota la Mesa del "seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada". I els avisa que hi pot haver conseqüències penals si prenen cap decisió que contradigui aquesta suspensió, encara que aquesta estigui dins les seves "respectives competències". 

L'acord del TC explica que "ha apreciat que els dubtes inicials que van poder existir sobre la seva viabilitat processal —dubtes que es fonamenten, essencialment, en el seu possible caràcter cautelar— van quedar objectivament aclarits per la decisió del president de la Cambra d'ajornar la sessió d'investidura fins que el Tribunal es pronunciés sobre l'admissió de la impugnació".

I el tribunal entén que la decisió de Roger Torrent d'ajornar el ple "posa de relleu que la proposta del candidat per a la investidura impugnada podia no resultar compatible amb les mesures cautelars" que va adoptar el mateix TC, abans de decidir si s'admetia o no a tràmit la impugnació de l'executiu de Rajoy contra la investidura de Puigdemont, de suspendre el ple si no es feia amb la presència del candidat.

Ara el TC dona 20 dies al Parlament de Catalunya i a les parts que estan personades en el cas perquè presentin al·legacions. L'acord que s'ha aprovat avui per unanimitat del ple del Constitucional inclou la suspensió de totes les resolucions que hagin pres en relació a aquesta investidura des del 26 de gener.