El ple del TC ha denegat la petició d'excarceració de Jordi Sánchez. De fet, opina que prevalen els arguments per mantenir la presó provisional abans que els drets polítics, però deriva en el Tribunal Suprem la decisió per anar a la investidura perquè diu que és competència seva.

L'advocat de Sànchez va reclamar ahir al TC que resolgués el recurs d'empara que va presentar al novembre per a la llibertat del número 2 de Junts per Catalunya davant la imminent investidura. El TC no es mulla. Ni resolt el recurs d'empara ni la petició d'ahir. 

L'escrit presentat per l'advocat de Sànchez demanava resoldre el recurs presentat al novembre davant la urgència del ple d'investidura. El Tribunal Constitucional diu que no és competència seva, sinó de Pablo Llarena i que el recurs d'empara ja es resoldrà més endavant: "És reiterada jurisprudència constitucional no acordar la suspensió de les mesures privatives de llibertat encara que aquestes afectin de forma directa al dret fonamental a la llibertat personal". I remarca que "el Tribunal ha valorat que l'actual situació de presó provisional respon a les decisions adoptades pel magistrat instructor del Tribunal Suprem, decisions que no han estat recorregudes en empara i que, per tant, no són objecte del present recurs".

El Tribunal conclou que "suspendre la mesura de presó provisional seria igual que atorgar de forma anticipada l'empara al recurrent, per la qual cosa el recurs quedaria buit de contingut". I en relació al ple d'investidura, el Tribunal recorda que poden "fer-se valer a la via judicial ordinària". O sigui, recorre al Tribunal Suprem, que és el que ja es va fer també ahir. Avui Llarena no ha resolt la petició però sí que ha demanat a les parts que es posicionin i els ha donat cinc dies. El termini acaba just el dia del ple d'investidura.