El Tribunal Constitucional ha avalat la presó preventiva que el Tribunal Suprem va imposar als consellers, Jordi Turull i Josep Rull. Els magistrats asseguren que la mesura no vulnera el dret a la llibertat personal ni el dret a exercir un càrrec públic tal com defensaven els lletrats dels consellers.

El Suprem va dictar presó provisional i sense fiança el 23 de març del 2018 i la Sala Segona d'aquest mateix òrgan va ratificar l'ordre el 17 de maig del mateix any. Ara, el Tribunal Constitucional considera que no ha existit una "lesió del dret a la llibertat personal dels recurrents derivada de la insuficiència per raons donades al Suprem". I ho considera totalment "justificat per l'existència d'indicis racionals basats en fets constitutius de delictes greus".

D'altra banda, el Constitucional també veu amb Rull i Turull "risc de fuga i reiteració delicitva" i troba raonable que les seves tasques com a representants polítics "quedin afectades per la seva situació de presó provisional". A més, també valora i aplaudeix el Suprem pel fet que els consellers "hagin pogut impugnar tant a través dels recursos legals previstos com delegar el seu vot a la Mesa de la Cambra" del Congrés.