El col·lectiu de taxistes, a través de l'organització Élite Taxi, ha expressat el seu rebuig cap a Ciutadans per considerar-ho un partit vinculat amb les aplicacions mòbils enemigues del taxi barceloní —Uber i Cabify. Els taxistes han difós una proclama per les xarxes socials en la qual critica que la consultora del marit d'Arrimadas, Xavier Cima, treballi amb Uber.

La consultora, Observatori 2050, amb seu a la rambla de Catalunya de Barcelona, pertany al marit de la guanyadora de les eleccions a Catalunya i a l'ex d'Unió, Roger Montañola.

L'empresa, segons figura al Registre Mercantil, ofereix "tota classe de serveis d'assessorament en els àmbits polític, econòmic, legal, d'organització empresarial, tecnològic i industrial, organització de cursos i conferències, màsters i cursos de postgrau". Dins d'aquesta activitat s'incorpora la feina per a Uber.

ciutadans uber

"Ets taxista i el 21-D vas votar Ciutadans? Uber ha contractat la consultora de Montañola i Cima (el marit d'Inés Arrimadas)", diu el cartell que han difós des de l'organització als taxistes, que intenta posar en evidència la formació.

Els de Rivera i els taxis

La prova de la bona relació entre Ciutadans i les VTC (Uber, Cabify) és la proposta que va presentar la formació al Congrés dels Diputats recentment. Sense rebutjar l'existència de les aplicacions, Ciutadans pretenia integrar el model taxista tradicional amb les noves tecnologies, tot sota el paraigua d'un "marc just de competència" i així aconseguir el beneplàcit dels taxistes.

De fet, en la mateixa proposta, els de Rivera assenyalaven que la "multiplicació de l'oferta" aportava "efectes positius per a l'usuari". Per aquest motiu, la proposta parlava d'un marc de cooperació entre diversos agents per convertir el sector en un mercat "potent".