La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha demanat als partits polítics per al 21-D la fi de l'aplicació de l'article 155 i que la Generalitat torni a impulsar les polítiques socials. La institució, que agrupa 35 federacions que representen més de 3.000 entitats socials, ha fet públic un document que inclou una cinquantena de propostes per enfortir un sector debilitat per la crisi econòmica i per la incertesa política dels darrers mesos. 

L’objectiu d’assolir un país socialment més just es fa encara més difícil sense un Tercer Sector fort, assegura l'organització. En aquest context, durant els darrers mesos han posat en "greu" risc molts serveis i programes socials de les entitats, amb un impacte sobre milers d’usuaris vulnerables, i han posat en evidència la "fragilitat i la inestabilitat" d’algunes de les modalitats de finançament públic, com les subvencions anuals, que sostenen molts d’aquests programes i serveis.

Pel que fa a la situació política que viu Catalunya, el document de la Taula del Tercer Sector expressa el rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i denuncia el cessament d’un Govern elegit democràticament per la ciutadania. A més, la intervenció econòmica que pateix la Generalitat des del setembre ha perjudicat "greument" el sosteniment pressupostari de molts programes socials de les entitats. "Denunciem la judicialització de la vida institucional i cívica del país i tornem a recordar que els conflictes polítics només es poden resoldre políticament, apostant per la negociació i el diàleg", conclou.

Finalment, desitgen unes eleccions amb totes les garanties democràtiques. És per això que la Taula del Tercer Sector exigeix la igualtat d’oportunitats per a totes les candidatures que concorren el proper 21-D, "la llibertat dels presos polítics i la llibertat de moviments del Govern de la Generalitat a l’exili".