Les crides dels responsables de Salut a primar el teletreball i la bromera de polèmica que ha aixecat constatar que l’activitat política, i en concret participar als mítings electorals, permet saltar-se restriccions com el confinament municipal de cap de setmana ha topat també amb la mesa de partits que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha convocat per demà.

El coordinador del grup parlamentari de JxCat ha respost a la convocatòria del conseller demanant que s’habiliti la participació a la reunió de la mesa de partits de forma telemàtica de la mateixa manera com s’ha fet en alguna de les reunions tècniques.

Junts argumenta la “impossibilitat” dels seus representants d’acudir a la reunió presencial i “les circumstàncies actuals” provocades per la pandèmia. Fonts del grup parlamentari subratllen aquesta segona raó i la necessitat de “donar exemple”.

Al primera hora del matí, el conseller havia fet arribar la convocatòria de la quarta reunió de la mesa de partits als responsables de tots els grups. La proposta és celebrar aquesta reunió dijous a les 11h del matí.

Els representants de JxCat que han participat a les anteriors reunions de la mesa de partits han estat el president del grup parlamentari, Albert Batet, que viu a Tarragona; la portaveu del grup, Gemma Geis, de Girona; i la portaveu del partit, Elsa Artadi, de Barcelona.

La reunió s'ha convocat en plena polèmica provocada per la possibilitat que les persones que vulguin assistir als mítings electorals durant el cap de setmana es puguin saltar el confinament municipal. Diferents sectors confinats per les restriccions han expressat públicament les seves queixes i les alarmes s'han disparat als partits.

Precisament, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat que proposarà aquest dijous a la mesa de partits rubricar un acord perquè només assisteixin presencialment als mítings els veïns del municipi on s'organitzi l'acte.

 

 

A la imatge principal, reunió de la mesa de partits al Parlament / Sergi Alcàzar