El dirigent d'ERC Joan Tardà ha atribuït la no-investidura de Pere Aragonès com a president a una "rebequeria" de Junts, descartant així que es degui a una diferència d'estratègies sobre el procés independentista. 

"S’ha d’entendre la rebequeria. No és fàcil acceptar que els masovers vagin per endavant quan sempre has estat senyor", ha indicat amb ironia, fent una metàfora amb les relacions socials del feudalisme.

Tardà

Després Tardà ha compartit la seva valoració amb el diputat dels comuns Joan Carles Gallego. I ha donat a entendre que si entressin al Govern podrien afeblir Junts, a qui ha definit com "el centredreta". "Seria poc determinant", ha indicat. Gallego hi ha estat d'acord, si es fa un "govern plural d'esquerres".

Gellego

 

Per la seva banda, el candidat d'ERC a la presidència, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que encara "hi ha temps per poder arribar a un bon acord" amb Junts per Catalunya que li permeti ser investit aquest dimarts vinent. I ha afegit: "Per part nostra no serà"; ho ha dit a la sortida de la presentació del llibre 'Escrivim el futur amb tinta lila' de Carme Forcadell. El vicepresident en funcions hi ha assistit l'endemà que no fos investit president de la Generalitat en primera volta. 

Després de l'intent fallit de la primera volta per la seva investidura, en no aconseguir la majoria absoluta dels vots a causa de l'abstenció de Junts, Aragonès se sotmetrà el dimarts a una segona votació en la qual li caldria la majoria simple, encara que seguirà necessitant els vots a favor de Junts, perquè no arriba amb els 42 d'ERC i la CUP.  També ha insistit que encara és possible l'acord abans de Setmana Santa: "Seguirem treballant des d'ara fins al dimarts".

En aquesta línia també ha anat avui la portaveu d'ERC i membre de l'equip negociador, Marta Vilalta. Estava previst que a l'acte també hi assistís però finalment no hi ha anat. "Estem confiats i optimistes perquè no ens podem permetre unes altres eleccions. Farem tot el possible perquè dimarts hi hagi la futura investidura del president Aragonès per obrir una porta a les esperances", ha declarat Vilalta a Catalunya Ràdio aquest matí. Una visió que no comparteix el president parlamentari de Junts, Albert Batet. Malgrat tot, més enllà de la data en el calendari, coincideixen en descartar unes eleccions i sí trobar una entesa final. De fet, Batet ha declarat que la intenció del seu partit "no és enviar Pere Aragonès a la paperera de la història".