Les xarxes socials i els WhatsApp s'han omplert les darreres hores d'un vídeo enregistrat a les 10 del matí d'avui on la diputada de Podem Marta Sibina anuncia que aquest dissabte, 14 de gener, a les 10'55 de la nit, el Canal 33 emetrà un documental "demolidor" sobre la "historia que s'oculta darrera la mort de 15 persones l'any 2014". Es tracta dels fets ocorreguts a la platja del Tarajal a Ceuta on quinze persones van morir el mes de febrer del 2014 intentant entrar a l'Estat espanyol. "Està implicada la Guàrda Civil, el Gobierno de España i el ministre del PP Jorge Fernández Díaz", assegura la diputada.

"El Gobierno de Espanya, el PP, el ministre Fernandez Díaz i fins i tot la Justícia espanyola han intentat amagar com van morir aquestes quinze persones", afegeix Sibina.

Els autors del documental són els mateixos que van fer Ciutat Morta i, segons la diputada, "tornaran a trencar un silenci brutal". "La mort de quinze persones no pot continuar amagant-se més temps", reclama Sibina alhora que demana col·laboració ciutadana a les xarxes per difondre l'anunci de l'emissió del documental "que ni el Gobierno de Espanya, ni el PP, ni Jorge Fernández Díaz volen que vegis".

 

El missatge, que ha corregut amb força durant tot el dia per les xarxes, ha rebut també rèpliques a Twitter i Facebook pel fet que estigui impulsat per la també companya del diputat de CSQP Albano Dante Fachin, a qui s'acusa, en els posts que reproduïm a continuació, de recollir en la seva revista Cafè amb Llet informes contra la Sanitat catalana cuinats des del ministeri de l'Interior.