El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha respost les queixes de Carles Puigdemont i Toni Comín sobre el veto que estan patint per part de l'estat espanyol. Després que ahir, els dos eurodiputats catalans fessin públics els missatges enviats a Tajani sense resposta, avui el líder europeu passa la pilota a Espanya i al·lega que el lliurament de l’acta d’eurodiputat correspon a les autoritats del país.

Segons ha confirmat a l’ACN el gabinet de Tajani, el president italià ha respost a les queixes de Puigdemont i Comín a través d’una carta formal enviada aquest mateix dijous. Fonts coneixedores del contingut de la missiva han explicat que Tajani argumenta que ell només pot actuar dins del marc legal. Així, el president del Parlament Europeu es remet a les decisions de la Junta Electoral Central i a les autoritats de l’Estat.

Els dos candidats de Lliures per Europa van queixar-se en diverses ocasions a Tajani denunciant les “irregularitats” de l’estat espanyol per determinar si podien assumir el mandat.