El diari alemany Der Tagesspiegel, de tendència liberal, afirma que els esforços de Felip VI per reflotar la monarquia espanyola són inútils, per l'aparició de continuats escàndols. Posa com a exemple la darrera notícia del pagament del viatge de noces de l'actual rei per part d'un empresari de confiança de Joan Carles I, revelada per The Telegraph.

"El rei Felip d'Espanya (52 anys) va complir fa poc el seu sisè aniversari des del coronament. Però el palau de la Zarzuela a Madrid no està d'humor per celebrar-ho. Les noves revelacions destrueixen tots els esforços per salvar una monarquia que trontolla. El darrer episodi d'aquesta corrua d'escàndols és el "cas de la lluna de mel"", afirma.

Der Tagesspiegel

"Un viatge de noces pagat amb diner negre?", es pregunta el diari liberal alemany

Der Tagesspiegel recorda que el viatge de noces de Felip VI i Letícia va costar uns 400.000 euros, dels quals una mica menys de la meitat va sufragar Joan Carles I. "La resta es va pagar indirectament a través d'un empresari espanyol, amic de navegació de Joan Carles", apunta.

El diari berlinès es fa finalment la gran pregunta respecte el viatge de noces de Felip VI i Letícia: "La lluna de mel de Felip i Letícia, que llavors eren príncep i princesa, es va pagar el 2004 amb diner negre?". El rotatiu pronostica que si és així, aquest viatge de noces "seria un regal enverinat" per als Reis d'Espanya. "Els fiscals Suïssa i d'Espanya estan investigant els comptes secrets de la monarquia per la sospita de blanqueig de diners i frau fiscal", recorda.