Nou conflicte entre Girona i la monarquia espanyola. L'escola Vedruna ha suspès un acte organitzat per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), que estava previst per aquest dilluns, després de l'allau de queixes que han rebut i que la coordinadora antimonàrquica convoqués una protesta a les portes del centre. El centre tenia previst celebrar l'espectacle 'AmplificARTE', que és un projecte educatiu destinat a alumnes de 3r i 4t d'ESO, que utilitza la música com a disciplina transversal per treballar el desenvolupament personal i el benestar emocional dels joves. L'activitat anava dirigida als 120 alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'escola Vedruna i estava organitzada per la Fundació Princesa de Girona de la mà dels artistes de l'Art House & Abbey Road Institute de Miami.

La direcció del centre va rebre ahir queixes de les famílies d'algunes alumnes i la coordinadora antimonàrquica va convocar una protesta aquest dilluns a les nou del matí a les portes de l'escola per denunciar que la Fundació intenta saltar-se el veto imposat per l'Ajuntament de Girona, que va trencar relacions amb la Casa Reial arran de l'1-O.

 

"Nova victòria contra la monarquia"

L'escola ha justificat que no era conscient de la relació "tan directa" de la proposta amb la FPdGi fins que van rebre queixes d'algunes famílies. Arran d'això, l'han suspès deixant clar que, "igual que l'ajuntament", l'escola "no acull cap activitat de la Fundació". La coordinadora s'ha concentrat davant el centre i assegura que la cancel·lació és "una nova victòria" contra la monarquia. Davant del rebombori que s'ha generat la direcció de l'escola ha decidit suspendre l'activitat. En un comunicat emès a última hora de diumenge, i que avui s'ha penjat davant l'escola, reclamaven que, en el moment de "concertar l'acte", no eren conscients de la relació real amb la Fundació Princesa de Girona perquè havien tractat amb l'entitat de Miami. "La presa de consciència del paper de la Fundació Princesa de Girona en aquest esdeveniment ha fet que l'escola Vedruna no tirés endavant la celebració d'aquesta activitat, que només pretenia ser un espectacle musical de joves talents", argumenten al comunicat. 

comunicat escola girona
Comunicat penjat a la porta de l'escola Vedruna de Girona / ACN

Protestes davant l'escola

Malgrat el comunicat de l'escola, la coordinadora ha mantingut la protesta i s'han concentrat davant el centre per protestar. A primera hora han penjat una pancarta on es podia llegir 'Fora la monarquia, visca la terra'. El portaveu de la coordinadora, Quim Tell, ha explicat que van decidir mobilitzar-se després de rebre l'avís d'algunes famílies. "És evident que la nostra lluita dona els seus resultats, perquè la mateixa escola, quan ha vist el panorama, ha decidit desconvocar l'acte", ha dit. Tell valora la cancel·lació de l'espectacle com una "nova derrota" per a la monarquia i "una altra victòria contra la Casa Reial".

escola Girona monarquia
Protesta davant l'escola Vedruna, de Girona / ACN

Tell ha criticat que la FPdGi vulgui emparar-se "en marques blanques" per continuar fent actes i introduir-se a la ciutat "enredant la gent per dir que la monarquia té suport a Girona". En aquest sentit, ha criticat que estan tractant d'entrar "de les maneres més brutes que poden", tot i que, ha agraït el suport de la gent que col·labora "que ens avisa". Amb tot, el portaveu de la coordinadora llança un "avís directe" a la Casa Reial, dient que de la mateixa manera que la setmana passada ja es van mobilitzar contra la Setmana del Talent que organitzava la FPdGi, sempre que calgui, tornaran a "bloquejar" la monarquia. Per concloure, Tell ha advertit "que la Casa Reial es vagi preparant, perquè estem disposats a plantar-los cara; que sàpiguen que, si venen, no els sortirà gratuït".