La Facultat de Dret i Polítiques de la UB ha suspès les classes d'aquest dijous. Segons hauria denunciat l'Assemblea de Dret i Polítiques de la UB a través de les xarxes socials, els Mossos d'Esquadra haurien entrat a la facultat per identificar estudiants que han participat en les protestes contra la sentència.

Per altra banda però, des de Mossos asseguren a ElNacional.cat que no hi ha en marxa cap dispositiu per identificar persones. 

Segons han detallat, un vehicle s'ha dirigit a la facultat perquè s'havia informat d'actes vandàlics a l'interior de l'edifici i s'haurien fet comprovacions del requeriment. 

Posteriorment, a través d'un comunicat, la UB ha informat que "un grup d'estudiants havia decidit tancar-se a la facultat" i que una patrulla de mossos s'hauria aturat davant d'aquesta al veure que un grup de joves "traslladava elements de mobiliari urbà". 

Davant aquesta circumstància, els agents s'haurien acostat però "no han accedit a cap edifici de la Facultat de Dret, ni s’ha produït cap confrontació violenta entre estudiants i agents policials".

D'aquesta manera, i per "evitar problemes de seguretat que poden posar en perill la integritat física de les persones i de material, la Universitat de Barcelona ha decidit tancar la Facultat de Dret i suspendre tota activitat acadèmica d'aquest dijous".

A més, també han fet una crida a mantenir la calma i a que "es respecti la convivència pacífica i es defensi la cultura de la pau".

Per altra banda, el rector de la UB, Joan Elias, ha justificat la suspensió de les classes de la Facultat de Dret perquè els agents de seguretat de l'edifici han advertit de la possibilitat ''d'enfrontaments físics'' entre el grup d'estudiants que bloquejava les portes i el grup d'estudiants i professors que tenien l'objectiu d'entrar-hi. Per Elias ha estat una decisió per evitar ''mals majors''.