Els organitzadors de la iniciativa d'il·luminar, en la vigília de la Diada, les agulles de Montserrat, han decidit suspendre-la per motius de seguretat davant les previsions de pluja. L'acte consistia en l'encesa de 131 punts, alguns dels quals escalant, en homenatge als presidents de la Generalitat i amb l'objectiu de reivindicar la llibertat dels presos polítics.

Des de l'organització, Artistes de la República, l'ANC, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i Òmnium Cultural, després de reunir-se amb els cossos de seguretat, s'han decantat per buscar una nova data, que molt probablement serà en les proximitats a l'1 d'octubre. Pel que fa a l'acte polític, que s'havia de fer a la zona esportiva del Bruc, també s'ha suspès, però es mantindrà el sopar popular del grup Cavall Bernat, que es traslladarà al pavelló municipal de Sant Fruitós de Bages.

Tot i la pluja, sí que es mantenen les quatre marxes de torxes que confluïen a l'esplanada de Lledoners. Allà, als volts de dos quarts de deu de la nit, estan previstes actuacions musicals i els parlaments de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, familiars dels líders independentistes empresonats, i representants d'Òmnium Cultural.