El Tribunal Suprem confirma la presó incondicional de Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa per risc de fuga i de reiteració delictiva. Era l'últim recurs que faltava per resoldre de la presidenta del Parlament i els consellers, i la sala d'apel·lacions també l'ha desestimat. Ara ja hauran de recorre a Europa.

La interloutòria destaca que "no hi ha precedents en la història europea recent d'un govern d'un estat federat alçant-se contra la constitució estatal".

La sala segona del Tribunal Suprem ha desestimat els recursos d'apel·lació presentats per l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa contra la interlocutòria del jutge instructor Pablo Llarena, del 23 de març, que va dictar presó provisional incondicional. Els tres magistrats que formen la sala de recursos, que revisen les resolucions que dicta l'instructor, confirmen que hi ha risc de reiteració delictiva i de fugida, aquest últim derivat dels indicis de delicte contra els que han determinat el seu processament, de manera que ratifiquen la situació de presó de tots cinc.

En una interlocutòria de què ha estat ponent el magistrat Miguel Colmenero, la sala examina la concurrència del risc de fuga i destaca que, entre les circumstàncies personals dels recurrents, no pot deixar de valorar l'estructura organitzativa que els dona suport, ni la seva consistència econòmica, ni els contactes internacionals del grup, "elements que han permès als que ja s'han fugat mantenir una aparença de vida normalitzada fora d'Espanya i de la residència que fins llavors era el seu domicili habitual".