La sentència del procés no quedarà en suspens. La sala segona del Tribunal Suprem ha desestimat aquest dimarts la petició de la defensa d'Oriol Junqueras, que reclamava deixar-la en suspens a l'espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) resolgués sobre la seva immunitat com a eurodiputat. Justament el dilluns 14 d'octubre, quan se celebra la vista a Luxemburg, és una de les dates que entra en les travesses per a fer pública la sentència.

En la seva interlocutòria, els magistrats desestimen que s'ajorni la publicació de la sentència fins que el TJUE no resolgui la qüestió prejudicial plantejada pel mateix Tribunal Suprem sobre l'abast de la seva immunitat com a eurodiputat. La sala del procés argumenta que la qüestió prejudicial només afecta el recurs de súplica del mateix Junqueras contra la denegació del permís per jurar el càrrec davant la Junta Electoral Central, però no la causa principal.

 

En la seva petició, la defensa d'Oriol Junqueras argumentava que la decisió del tribunal no només afectava el recurs contra la denegació del permís, sinó també el "litigi principal". L'advocat Andreu Van den Eynde argumentava que el debat sobre la immunitat no podia deslligar-se de la situació de presó provisional del seu client sota la peça principal.

La fiscalia va qualificar d"'il·lògica i absurda" la petició de la defensa de Junqueras. El ministeri públic va dir que s'hauria hagut de demanat abans: "Cal tenir present el moment processal en què l'acusat ha formulat aquesta pretensió: el judici s'ha celebrat en la seva totalitat durant més de quatre mesos per als acusats, les proves han estat valorades pel Tribunal, el judici va finalitzar i va quedar vist per a sentència el 12 de juny de 2019".