El Tribunal Suprem ha acceptat rebaixar la multa per desobediència a Meritxell Borràs i Carles Mundó de 60.000 a 35.000 euros com a compensació pels 33 dies que van passar en presó preventiva, segons ha explicat TV3. El delicte de desobediència no comporta presó, i és per això que els advocats dels dos exconsellers han demanat que com a forma de rescabalar aquest greuge es rebaixés la multa que se'ls va imposar en la sentència del procés.

Ara, tant Borràs com Mundó estudien reclamar una indemnització per danys morals pels dies que van passar tancats en centres penitenciaris. En cas d'aconseguir-la, la donarien a l'Associació Catalana pels Drets Civils, ha indicat el mateix canal.

Borràs va passar els 33 dies de presó preventiva a Alcalá Meco i Mundó a Estremera. Un cop va sortir la sentència del Suprem, que els condemnava per un delicte de desobediència, l'advocada de Borràs, Judit Gené, va començar a treballar en la compensació, segons ha explicat a TV3. Ha indicat que el Codi Penal ja preveu aquestes compensacions, i és per això que va reclamar que es tinguessin en compte les mesures cautelars que havia patit Borràs per fer el càlcul a l'execució de la pena.

A finals d'octubre el Suprem li va donar la raó, i la defensa de Mundó es va afegir a la petició. Ambdues multes es van rebaixar de 60.000 a 35.000 euros, mentre que la de Santi Vila ha quedat en 48.000 euros, segons TV3.

Ara, Borràs i Mundó estudien presentar una demanda per dany moral i econòmic. Mundó preveu fer-ho en les pròximes setmanes i encara ha de calcular la quantitat que reclamarà. A TV3 ha explicat que "no hi ha un paràmetre a aplicar" ja que depèn del dany que ha sofert cadascú des de diversos punts de vista, com ara el familiar.