Els presos electes podran recollir l'acta al Congrés dels Diputats i el Senat dilluns que ve. La sala segona del Tribunal Suprem ha autoritzat aquest divendres que els diputats Oriol Junqueras, Jordi SànchezJordi Turull i Josep Rull, com també el senador Raül Romeva, puguin anar personalment a les Corts espanyoles per complimentar els tràmits de la presentació de credencial i declaració d'activitats.

En canvi, la sala no ha autoritzat als diputats electes de fer reunions de treball i rodes de premsa el pròxim dimarts 21 de maig, quan té lloc la sessió constitutiva del Congrés i el Senat, malgrat que sí que tenen el permís del tribunal per assistir a les sessions de les respectives cambres. Podran sortir del centre penitenciari de Soto del Real a partir de les deu del matí. En el cas del Congrés tenen fins a les sis de la tarda per fer el tràmit.

Com a conseqüència de tot plegat, dilluns també se suspendrà la sessió del judici prevista. Segons informa el Tribunal Suprem, els testimonis que estaven citats aquest dia passaran al dimecres de la mateixa setmana. La citació de pèrits per a aquest dia es manté.

A la providència la sala estableix que els presos “hauran de ser degudament custodiats i la presidència de totes dues cambres haurà d'adoptar les decisions oportunes perquè aquests tràmits es practiquin sense dilació i perquè siguin reintegrats al centre penitenciari amb la màxima brevetat possible”.