Un obstacle menys per a l'exhumació del dictador Francisco Franco. Després d'avalar fa dues setmanes els plans del govern espanyol, aquest dimecres el Tribunal Suprem ha respost al recurs presentat per la família: no hi ha res a aclarir sobre la sentència. Ara la sala tercera té pendents els tres últims recursos pendents, que probablement es resoldrà demà. Després ja serà feina de Moncloa, que en una reunió del Consell de Ministres haurà de fixar una nova data per a dur a terme el trasllat del cadàver del Valle de los Caidos al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio, on hi ha enterrada la seva esposa Carmen Polo.

Després de la sentència del Tribunal Suprem, la defensa de la família Franco va presentar un recurs d'aclariment sobre un dels punts de la resolució, que fa referència al permís que ha de sol·licitar-se o no al prior de la basílica del Valle de los Caídos per a dur a terme l'exhumació. És la qüestió que ha abordat avui la sala tercera, i que ha despatxat en un matí.

"La sala acorda que no procedeix aclarir la sentència i no fer imposició de costes", asseguren els magistrats en la part dispositiva. D'aquesta manera, el recurs ha estat desestimat. En la resolució d'aquest dimecres, la sala tercera és taxativa: "La sentència és clara". Per tant, no cal el permís del prior.

 

En la seva reunió d'aquest dijous, la sala contenciosa-administrativa haurà d'abordar els tres últims recursos pendents, els de la Fundación Nacional Francisco Franco, la Comunitat Benedictina i l'Asociación de Defensa del Valle de los Caídos. S'espera que sigui un tràmit i que, d'aquesta manera, el Suprem elimini tots els obstacles legals que té el govern espanyol, després que la setmana passada digués que no calia llicència d'obres per al trasllat de les restes del dictador.